۱۳۸۶/۱۱/۰۸

تولدی تازه

روز گذشت «حزب چپ»، برای اولين بار در انتخابات دو استان نيدرزاکسن (با کسب 1/7 درصد آراء) و استان هسن (با کسب 1/5 درصد آراء) وارد پارلمان ايالتی شده است. آرای چپ در استان هسن، نه تنها معادله‌های ائتلاف سنتی را در آن ايالت کاملا برهم زد، بل‌که اين تولد تازه، مصادف شد با سقوط يکی از مُهره‌های اولترا راست در آن استان. به‌همين دليل و با توجه به بعضی برآوردها که در استان‌های ديگر نيز حزب چپ وارد پارلمان خواهد شد، گروهی از صاحب‌نظران سياسی پيش‌بينی می‌کنند که از اين پس، رقابت‌های سياسی در آلمان، وارد فاز جديد پنج حزبی خواهد شد.

سخن روز ـ 2

معصومه ابتکار:
به کجا می‌رويم؟!

حاشيه‌نويس: به همان‌جايی که از ابتدا تصميم گرفته بوديد برويد!

سايت نوروز:
مرتضی حاجی در وقت اضافی رد صلاحيت شد!

حاشيه‌نويس:
اگر اصلاح‌طلبان هشت سال وقت‌کُشی نمی‌کردند، بازی به وقت اضافی کشيده نمی‌شد. آن‌چه که عوض دارد گله ندارد!

سعيد شريعتی:
غازيان بر مسند قاضيان نشسته و سرنوشت ملت را به سخره گرفته‌اند.

حاشيه‌نويس:ما نفهميديم واله منظور از غازيان، معرکه‌گيران هستند يا جهادگران. ظاهرا به‌جز اين دو، ما نيروی سومی را در قدرت سراغ نداريم.

۱۳۸۶/۱۱/۰۷

سوگ‌نامه

«صلاحيت من و تو!»، شايد يکی از زيباترين و در عين حال رندانه‌ترين سوگ‌نامه‌ای است که در چند سال اخير نوشته شده است.
نوشته زيباست از اين منظر که با اتکا به روانشناسی عمومی و بهره‌گيری از يک‌سری واژه‌های متداول در جامعه، محروميت‌های سی ساله مردم را خلاصه می‌کند به اوضاع روز و مهم‌تر، به مقوله رد صلاحيت اصلاح‌طلبان. رندانه است به اين دليل که مشکلات کنونی را، نه به دليل ماهيت نظام دينی‌ـ‌سياسی، بل بخاطر حضور امثال جنتی‌ها و مصباح‌ها در قدرت می‌داند.سوگ‌نامه اخير نيز نوعی ابله فريبی است و دست‌کمی از نامه حداد عادل به رهبری ندارد. نمی‌دانم چرا با خواندن اين سوگ‌نامه به ياد حرف‌های شيخ روضه‌خوان آقای کروبی در مجلس ششم افتادم: «آقای شيرزاد! نذار دهان ما باز بشه و هرچه می‌دانيم بريزيم بيرون!».

۱۳۸۶/۱۱/۰۶

سخن روز

جنتی در خطبه نماز جمعه امروز:
قبل از انقلاب هر كسی را می‌خواستند از صندوق در می‌آمد.

حاشیه نويس:
بعد از انقلاب هر کسی را می‌خواهند در صندوق می‌گذارند.

*****

هاشم آغاجری:
گفتمان بنيادگرا به تشنگان حسين آبِ شور می‌دهد.

حاشيه‌نويس:
دوست داشتی چوبِ شور بدهد؟

*****

مُحسن آرمين:
اصلاح‌طلبان چه کنند که متهم نشوند؟

حاشيه‌نويس:
بروند صورت‌شان را اصلاح کنند!

۱۳۸۶/۱۰/۲۷

پيام عاشورا

وقتی سخن برسر عاشوراست، يعنی توجه دقيق داشتن به فرهنگ و پيام‌های سياسی و شناسايی نگرشی که می‌کوشد تا از يک واقعه تاريخی، به نفع جريانی خاص ابزار سازی کند. اين عناصر را بايد از مقوله دين و باورهای دينی تفکيک ساخت.
۱ ـ به‌زعم من، واکاوی و تجزيه و تحليل واقعه عاشورا در لحظه کنونی، به مراتب ضروری‌تر و مهم‌تر از پرداختن به مسائل انتخابات دورۀ هشتم مجلس است. تجربه تاريخی هم به ما می‌آموزد که هر زمان مردم، با نگاه عاشورايی بطرف صندوق‌های رأی رفتند، نتيجه، جز پيروزی امثال رجائی‌ها و احمدی‌نژادها نبود. شکی نيست که رجايی، انسانی ساده زيست بود اما، او با نگاه گذشته‌نگر خويش هرگز نمی‌توانست مديری شايسته و مسئولی کاردان و کارساز در عرصه زندگی و سياست باشد. در واقع، انتخاب رجايی، نوعی قمه‌زنی سياسی معنی می‌شود که مردم، دانسته يا ندانسته، هم بر فرق خود کوبيدند و هم پيکر ايران زمين را مجروح ساختند.

۲ ـ با شکست اصلاحات، خيل بی‌شماری از جوانان در چند سال اخير، به صف عزاداران حسينی پيوستند. اگرچه آنان با ظاهری كه چندان به طيف مذهبی شبيه نيست، با سبک خاصی از نوحه‌خوانی‌ها که بيش‌تر به ترانه شباهت دارند تا مديحه‌سرايی‌ها سنتی و خلاصه، با فضا سازی‌های خاصی که هم در متن و هم در حاشيه عزاداری می‌آفرينند و شرکت می‌کنند؛ اما، در هر صورت اين اقبال گسترده، چيزی جز نا اميدی و پشتِ پا زدن به آينده و بازگشت به وضعيت غيرتاريخی و تجربه‌کردن‌های دوباره و پناه بُردن به تقدير نيست.

ادامه‌اش را می‌توانيد اين‌جا بخوانيد

۱۳۸۶/۱۰/۲۳

آفتاب خيزان است!

صدای گرم و دل‌نشين احمد عاشورپور، پدر موسيقی فولکلوريک گيلان و همين‌طور يکی از شخصيت‌های نادر و انگشت‌شمار موسيقی ايران، روز گذشته (شنبه، 22 دی‌ماه) در سن نودسالگی، برای هميشه خاموش شد. اما آفتاب هنرش برفراز آسمان ميهن ما، هم‌چنان گرم و خيزان است!

سحرگه... او بود و من... مست و مستانه
دور از ... چشمانِ ... يگانه و بيگانه
رفتيم تا ... دامنِ کوه ... شانه‌به‌شانه
روی سبزه... پای چشمه ... نزد دلبر
خوش نشستم رو به خاور
بنهاديم چهره برهم آسمان را شعله بردامن فتاد
اون مه ندا داد آتش! آتش! ....شعله با مه درکشاکش
آسمان آتش به‌جان است
او مگر از عاشقان است؟
گفتم ای يار سر مست
اکنون رويت نمايد
آسمان آئينه در دست
آفتاب خيـ..ـ..ـ..ـ..ــزان است!

*****
برگرفته از ترانه‌ی «خروس‌خوان»

۱۳۸۶/۱۰/۱۹

گزارش ديده‌بان حقوق بشر

دیده‌بان حقوق بشر روز گذشته با انتشار گزارشی اعلام کرد حکومت ایران با اتکا به "قوانین امنیتی" که بطور وسیعی تعریف شده‌اند، تقریبا هر نوع ابراز علنی دگراندیشی را سرکوب می‌کند. این حکومت با استفاده از قوانین یاد شده افراد دستگیر شده را بدون اتهام و دسترسی به وکیل مشمول حبس‌های انفرادی و طولانی مدت می‌کند.
این گزارش 51 صفحه‌ای که "شما هر کسی را به هر دلیلی می‌توانید بازداشت کنید،" ایران سرکوب فعالان مستقل را وسیعتر می‌کند" نام دارد، بطور مستند به بررسی افزایش دامنه و تعداد افراد و فعالیت‌هایی می‌پردازد که طی دو سال گذشته تحت پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند.

سارا لی وتیسون، مدیربخش خاورمیانه دیده بان حقوق بشر دراین زمینه گفت: "قوانین متعددی در ایران به حکومت پوشش لازم برای سرکوب هر نوع فعالیت مسالمت‌آمیزی که از نگاه آنها منتقد سیاست‌های‌شان است را می‌دهد."

وی افزود: "مسئولین می‌توانند حقوق اولیه مردم را پایمال کنند و همچنان ادعا نمایند که اقدامات‌شان قانونی است."

گزارش "شما هر کسی را به هر دلیلی می‌توانید بازداشت کنید" مبتنی بر اطلاعاتی است که از بازداشت شدگان و شاهدان عینی و نیز تحلیل دقیق قوانین امنیتی ایران بدست آمده است. بر اساس این گزارش حکومت ایران از نگرانی‌های امنیتی بعنوان بهانه‌ای برای بازداشت و محروم کردن فعالان مختلف جامعه مدنی از حق دادرسی مدنی بهره برداری می‌کند. این افراد عبارتند از طرفداران حقوق زنان که خواستار تغییر قوانین تبعیض‌آمیز جنسیتی ایران هستند، دانشجویانی که برای اصلاحات سیاسی و اجتماعی تلاش می‌کنند، کارگرانی که خواستار دستمزد و مزایای بهتر هستند و نیز روزنامه‌نگاران و پژوهشگرانی که برخی از آنها هیچ سابقه فعالیت سیاسی ندارند.

ادامه مطلب ...

۱۳۸۶/۱۰/۱۲

بيلان آزادی مطبوعات در سال ٢٠٠٧


٨٦ روزنامه نگار کشته شده
٢٠ همکار مطبوعاتي کشته شده
٨٨٧ روزنامه نگار بازداشت شده
١٥١١ روزنامه نگار مورد تهاجم و تحديد قرار گرفته
٥٢٨ رسانه سانسور شده
٦٧ روزنامه نگار ربوده شده

اينترنت

٣٧ وبلاگ نويس بازداشت شده
٢١ وبلاگ نويس مورد تهاجم و تهديد قرار گرفته
٢٦٧٦ سايت اينترنت مسدود و تعطيل شده


ادامه مطلب...

بايگانی وبلاگ