۱۳۸۶/۱۲/۱۰

سخن روز ـ 15

باهنر:
بعضی از نمايندگان مجلس هفتم فرق بين يک ميليون و يک ميليارد تومان را نمی‌دانند!

حاشيه‌نويس:
اشتباه نکنيد آقا! نمايندگان از نظر تاريخی می‌گويند فرقی ميان آن دو نيست، نه از حيث اختلاف در کميت و تفاوت در رياضی! وقتی آن‌ها روی «ميل» واژه‌های ميليون و ميليارد مکث می‌کنند، به ياد دوران چماق‌داری و ميله‌هايی که بدست گرفته بودند می‌افتند. در دل می‌گويند چرا يکی بايد ميلياردر باشد و ديگری ميليونر؟ همه ما که از يک نقطه شروع کرده‌ايم، حالا يکی ميله‌ی کوتاه و چاق (يون) توی دستش بود و ديگری ميله‌ی بلند و دراز (يارد)؟
واژه‌نامه:
يون بر وزن جون ـ ميليون يعنی ميله جان‌دار و چاق
يارد يعنی درازا و ميليارد يعنی ميله‌ی باريک و دراز.


زاکانی نماينده مجلس:
اگر شورای نگهبان اجازه دهد هر کسی به مجلس بيايد در حق من و شما جفا کرده است.

حاشيه‌نويس:
قربون آدم راست‌گو! بعد از عبيد زاکانی، شما دومين فردی هستيد که دست آدم‌های شياد را که زشت‌ترين کارها را زيبا و عتيقه‌ترين نظريات را مُدرن جلوه می‌دهند؛ به شيوايی رو می‌کند.

۱۳۸۶/۱۲/۰۶

معما

نهادهای اطلاعاتی آمريکا: ايران از چهار سال پيش به اين سو، در صدد تهيه سلاح هسته‌ای نيست!
البرادعی: هيچ تضمين جدی وجود ندارد که ايران در حال ساختن سلاح اتمی نيست. يک نمونه آن که مايه‌ی نگرانی جدی است، ایران از سوالات مربوط به آنچه ادعا می‌شود انجام آزمایش به روی مواد منفجره "دارای قابلیت انفجاری بالا" و کار طراحی به روی یک کلاهک جنگی است، پرهیز می‌کند و پاسخی نداده است.
*****
معما اينجاست که چرا رئيس جمهور ايران گزارش البرادعی را پيروزی ملی تصور می‌کند؟ آيا ذوق‌زدگی احمدی‌نژاد بدين علت نيست که آن‌ها به استناد چنين گزارشی می‌توانند درجه توّهم بخشی از مردم منطقه (بخصوص حزب‌الله لبنان) را نسبت به قدرت کذايی دولت ايران، افزايش دهند؟ آيا اين همان استراتژی نيست که در سی سال گذشته منافع ملی‌مان را، قربانی درگيری‌های قبيله‌ای عربی ساخته و همه، از سر بدبختی ملت ايران به آب و نانی رسيده‌اند؟ و خلاصه آيا اين پيروزی باصطلاح ملی می‌تواند با انتخابات اخير مجلس شورای اسلامی ارتباطی داشته باشد؟
جدا از پرسش‌های بالا، فکر می‌کنم ما با استراتژی تازه‌ای روبه‌رو هستيم. وارد بازی جديدی شده‌ايم که متأسفانه مردم، به‌جای ديدن بازيگر اصلی بر روی طناب، به دلغکی که در آن پائين هياهو به‌راه انداخته است توجه می‌کنند.

۱۳۸۶/۱۲/۰۵

سخنِ روز ـ 14

پرسش يکی از خوانندگان روزنامه اعتماد:
با اين همه برف و باران که امسال باريده و خودشان می‌گويند در چند دهه اخير بی‌سابقه است باز هم معاون وزير نيرو گفته است در سال آينده خشکسالی خواهيم داشت. لطفاً توضيحی در اين خصوص مرقوم فرماييد.

حاشيه‌نويس:
اين خشک‌سالی، به‌معنای خط شکستن [قيمت] کالاهای داخلی از طريق واردات کالاهای خارجی، مثل خطِ فقر، مضمون اقتصادی دارد نه طبيعی! يعنی کالاهايی که برادران پاسدار در سال جديد وارد کشور خواهند کرد، از لحاظ کميت، کيفيت و قيمت، در سطحی است که کالا‌های مشابه داخلی، توان رقابت با آن را ندارند. بر همين اساس، کشاورزان گرفتار همان زيان‌هايی خواهند شد که خشک‌سالی تحميل می‌کند.

۱۳۸۶/۱۲/۰۳

سخنِ روز ـ 13

دکتر رحيم‌پور ازغدی:
به تعبير فنی، علت مقبيه هر چيزی علت محدثه آن هم است.

حاشيه‌نويس:
موافقم دووووکتوور! ما نيز علت بقا و حضور جنابعالی در قدرت [علت مقبيه] را، منطبق بر همان روايتی [علت محدثه] می‌بينم که در زمان انجام شکنجه دگرانديشان نقل می‌کردی!


بيانيه اصلاح‌طلبان:
درحالی‌که امام فرمودند «جمهوری اسلامی نه يک کلمه کم و نه يک کلمه زياد» عده‌ای می‌گويند جمهوری معنا ندارد و ما آمده‌ايم اسلام را پياده کنيم.

حاشيه‌نويس:
دروغ می‌گويند؟ بالاخره تکليف ملت بايد بعد سی سال روشن شود: يا رومی رُم، يا زنگی زنگ!


فرماندار گرگان:
اصلاح طلبان گله‌يی ثبت نام کرده‌اند، ما آنان را فله‌يی رد صلاحيت کرده‌ايم

حاشيه‌نويس:
کسی که فرماندار گرگان را از نزديک بشناسد می‌داند که او زبان علمی‌ـ‌اسلامی را عامه‌فهم می‌کند. منظورش اين بود که روند کنونی اقتصاد کلان [فله‌يی]، سياست فرقه‌ای [گله‌ای] را برنمی‌تابد.

۱۳۸۶/۱۲/۰۱

سخنِ روز ـ 12

محمود محمدی نماينده مجلس:
حتی اگر اشکالی در پاره‌يی از سوابق فلاحيان وجود دارد، بی‌مهری و ناديده گرفتن او منصفانه نيست، چرا که هر چه فلاحيان در سال‌های قبل [مثلا ترور دگرانديشان] انجام داده برحسب وظيفه‌يی بوده که نظام جمهوری اسلامی از وی انتظار انجام آن را داشته است.

حاشيه‌نويس:
برای ضبط در حافظه، بد نيست برادران خط‌امامی و مشارکتی شبی پنج بار از روی گفتار بالا، مشق شب بنويسند.


حسين مرعشی:
كشور احتياج به افراد باتجربه‌ای دارد كه به نظام كمك كنند. چه دليلی دارد كه ما برای اثبات خودمان ‏فكر كنيم بايد همه را نابود كنيم.

حاشيه‌نويس:
برای اين‌که ما محق‌ترين و به‌ترين «امت» خدا هستيم [سورۀ بقره، آيه 143] و تنها از طريق نابودی ديگران، می‌توانيم رسالت خودمان را در جهان عينيت ببخشيم.


فرمانده سپاه پاسداران:
در آينده نزدیک شاهد نابودی جرثومه سرطانی اسرائيل به دست پرتوان و با كفايت رزمندگان امت حزب‌الله خواهيم بود

حاشيه‌نويس:
عاقل! اسرائيل يک سوژه سياسی‌ـ‌تبليغی برای دولت‌مردان نظام اسلامی است. اگر او نابود بشود، دکان شما هم تخته می‌شود. حالا فهميدی چرا می‌گويند نظاميان در سياست دخالت نکنند؟

۱۳۸۶/۱۱/۳۰

سخنِ روز ـ 11

آيت‌اله خامنه‌ای:
كساني كه در سال‌هاي گذشته، ناگهان به صورت هيجان‌زده گفتند انقلا‌ب اسلا‌می و امام خمينی در ميان مردم به ويژه جوانان به فراموشی سپرده شده‌اند دچار خطا شدند.

حاشيه‌نويس:
انسان جائزالخطاست حاج آقا! شاه هم قبل از سقوط سلطنت‌اش گمان می‌کرد حضور مردم در جشن‌های چهارم آبان، به دليل علاقه‌مندی به سلطنت است. آيا اشتباه نمی‌کرد؟


خليلی اردکانی:
بگذاريد مردم خود انتخاب کنند!

حاشيه‌نويس:
حرف درستی است اما، نه فقط از ميان ليست دست‌چين شده‌ای که به مردم ارائه می‌دهيد!


صفايی فراهانی:
برخی از اصولی كه در قانون اساسی تصویب شد، یك عكس‌العمل زمانی بود، ‌مثل همین نظارتی كه برای شورای نگهبان در نظر گرفته شد، ریشه این تصمیمات و مصوبات برمی‌گردد به عمل‌كرد رژیم گذشته

حاشيه‌نويس:
عکس‌العمل ذاتی، نه عکس‌العمل زمانی! بقای جمهوری اسلامی وابسته به عکس‌العمل است. حالا چه رژيم گذشته، چه دولت گذشته، چه احزاب گذشته.


حاجی:
قرار است اصلاح‌طلبان تا آخرين لحظات در ابهام بمانند

حاشيه‌نويس:
حاجی جان، مسئله اصلا بر سر انتخابات نيست بل‌که آن‌ها جنس‌شان کدر است.

۱۳۸۶/۱۱/۲۴

سخنِ روز ـ 10

سخنگوی شورای نگهبان:
صلاحیت ۲۸۰‬ نفر دیگر از داوطلبان نمایندگی مجلس تأیید شده است.

حاشيه‌نويس:
بدينوسيله سپاسگزاری اصلاح‌طلبان عضو سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی و جبهه مشارکت را باطلاع آزادمردان دمکرات عضو شورای نگهبان می‌رسانيم!


کروبی:
ما معتقديم بسياري از چهره‌هاي اصلا‌ح‌طلب در عمل اصولگرا و بسياري از چهره‌هاي اصولگرا نيز در عمل اصلا‌ح‌طلب هستند.

حاشيه‌نويس:
گفتار بالا شايد تنها جمله عقلايی است که کروبی از خود به‌يادگار گذاشت! به‌همين دليل از منظرمختلف قابل تفسيرند:
تفسير عقيدتی: از آن‌جايی‌که اصول ما قابل اصلاح نيست، اصلاح‌طلبان و اصول‌گرايان همواره بر روی يک خط قرار دارند.
تفسير سياسی: اصلاح‌طلبان وقتی برمسند قدرت قرار می‌گيرند، اصول‌گرا می‌شوند و اصول‌گرايان بيرون قدرت، اصلاح‌طلب.
تفسير اجتماعی: اصل تقيه حکم می‌کند تا در برخورد با مردم و جلب نظر و آرای آنان، ظاهرا اصلاح‌طلب باشيم.

۱۳۸۶/۱۱/۲۳

سخنِ روز ـ 9


پليس مذهبی عربستان سعودی:
فروش گل رُز در روز عشاق (ولنتاين) ممنوع!

حاشيه‌نويس:
عقل دولت‌مردان اسلامی را می‌بينيد؟ به احتمال زياد شعار اصلاح‌طلبان عربستان سعودی نيز تغيير خواهد کرد: بهترين هديه در روز ولنتاين؛ شير بُز به‌جای گُل رُز!


باهنر:
زندگی [و زنده ماندن] برخی نمايندگان مجلس ششم به خاطر رأفت نظام است.

حاشيه‌نويس:
صد در صد موافقم! چرا که خصلت‌نمای نظام اسلامی در سی سال گذشته، همواره حذف فيزيکی و تروز مخالفان و منتقدان بود.


زهرا اشراقی:
متهمین و سازمان‌دهندگان [مرگ احمد خمينی] همان‌هائی هستند که این روزها سر دیگ تقسیم پلوی مجلس هشتم نشسته‌اند.

حاشيه‌نويس:
سی سال پيش هم بابا بزرگت در خطاب به روحانيان گفته بود: سفره را شما برای ديگران پهن کرده‌ايد! يعنی بعد از گذشت سی سال و آن همه ادعا و هياهو، هنوز تهِ ذهن «خط‌امامی‌ها» درگير با مقولاتی مانند: سفره، ديگ پلو، آش مفتی و لواش کوفتی است؟ با اين حساب نبايد گله‌مند باشيد چرا که «اِن هذه امتکم امة واحدة»، آن‌ها نيز امت امام هستند و يگانه با شما!

۱۳۸۶/۱۱/۲۲

سخن روز ـ 8

احمدی‌نژاد در اجتماع ميليونی راهپيمايان روز ‪ ۲۲ بهمن در ميدان آزادی تهران، در حالی‌که مغرورانه و پوزخندزنان به برخی از چهره‌های سرافکنده حاضر در جايگاه [امثال هاشمی‌ها، خاتمی‌ها، مشارکتی‌ها و مجاهدين انقلاب اسلامی] خيره شده بود، گفت:
«راه ملت‌ايران از راه خودخواهان و سازشكاران و از راه كسانی‌كه كشور را ملك طلق خود می‌دانند جداست و ملت ‌ايران [بخوانيد سپاه پاسداران] ‌تا آخر، پای آرمانها ايستاده است».
وی سپس با اشاره دست، توجه مردم را به جايگاه جلب کرد و افزود: «اين افرادی که امروز [اينجا] ايستاده‌اند، با كينه‌ورزی همه خوبی‌ها و پيشرفت‌های ملت [بخوانيد نظاميان] را تخريب می‌كنند».

حاشيه‌نويس:
والا عقل ما قطع نمی‌دهد تا در پاسخ به سخنان بالا، حرف و حديثی اضافه کنيم ولی، نمی‌دانم چرا خبرگزاری ايسنا، دقايقی بعد از انتشار تعدادی از عکس‌ها [که چهره‌های برافروخته بعضی از شخصيت‌ها را نشان می‌داد]، همه را از دم سانسور کرد و عکس‌های تقريبا شادتری گذاشت؟

سخن روز ـ 7

آيت‌اله اسداله بيات زنجانی:
آقايان خاتمی، هاشمی و کروبی! نگذاريد «خلافت اسلامی» [در ايران] حاکم شود.

حاشيه‌نويس:
حاج‌آقا بيات زنجانی! يادتان است آن روزهايی را که هم ريش و هم چاقوی زنجان در بازنگری قانون اساسی، در دست امثال شما بود؟ يادتان است که در همراهی با افرادی مانند جنتی‌ها و غيره...، با ناديده گرفتن و حذف نقش مردم در انتخاب ولی‌فقيه، اصل پنجم و يک‌صدوهفتم قانون اساسی را مثله کرديد؟ آن روزها چرا در اين انديشه نبوديد که سرنوشت انتخاب «ولايت‌امر» از بالا و بدون پشتوانه مردمی در تداوم خود، به «خلافت اسلامی» تبديل می‌گردد؟
دوم، چه کسی جز خليفه [ولی‌فقيه] در هدايت و تحقق «خلافت اسلامی» نقش و منفعت دارد؟ حالا که شما قصد داريد «مصلحت مردم و انقلاب اسلامی را فرو نگذاريد»، آيا به‌تر نيست بجای مشورت با ولی فقيه، به دفاع از قانون برخيزيد؟


سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی:
حضور در راهپيمايی 22 بهمن به معنی تأييد انتخابات فرمايشی نيست.

حاشيه‌نويس:
شرکت يا عدم شرکت حق شماست و در انتخاب راه آزاديد! اما وقتی غيرمستقيم و شرمگينانه می‌پذيريد که آن حضور «به معنی تأييد انتخابات فرمايشی» است؛ نبايد نتيجه گرفت که اين سربازان مجری فرمان سلطان ولايت، هميشه شکل عمل را بر مضمون و محتوا ترجيح می‌دهند؟



لاريجانی:
دو قعطنامه شورای امنيت نيشگون بود.

حاشيه‌نويس:
تا اينجاش که آمدی بقيه را هم بگو! کجا رو نيشگون گرفتند؟


سرمقاله روزنامه اعتماد ملی:
خواست رهبری نظام نيز در اين ماه‌ها، همواره دعوت به مشاركت گسترده و همه‌جانبه، رقابتی كردن انتخابات و وجود همه سلا‌يق بوده است.

حاشيه‌نويس:
دست سرمقاله‌نويس درد نکند! بسيار هنرمندانه نشان داد که چگونه کروبی و حزب او، هم از توبره می‌خورند و هم از آخور!

۱۳۸۶/۱۱/۱۹

سخن روز ـ 6

تاج‌زاده:
«جمهوری اسلامی» در آستانه تبديل به «دولت اسلامی» است.

حاشيه‌نويس:
در حکومت اسلامی، جمهوری فقط يک نام بود آقای سلطان‌زاده! و رئيس دولت نيز، تدارک‌چی و تابع سياست «سلطان» [مقام عظمای ولايت (معو)].


گزارش ويژه نوروز:
سايه «سعيد امامی» بر بازی انتخابات جناح حاکم

حاشيه‌نويس:
عجب ...! بالاخره اسرار حکومتی را که «سعيد امامی» زنده است، لو داديد!

خاتمی: رد صلاحيت‌ها فاجعه بود!

حاشيه‌نويس: ولی اولين فاجعه نبود!

فرمانده کل سپاه:
بعد از گذشت 30 سال از پیروزی انقلاب اسلامی باید نگاهها و دیدگاه‌ها نسبت به انقلاب به گونه‌ای عوض شود كه تلاش بیشتری برای برنامه‌ریزی برای آینده آن صورت گیرد و این همان چیزی است كه مقام معظم رهبری از ما انتظار دارد.

حاشيه‌نويس:
بعد از گذشت 30 سال از پیروزی انقلاب اسلامی باید نگاهها و دیدگاه‌ها نسبت به انقلاب به گونه‌ای عوض شود كه تلاش بیشتری برای برنامه‌ریزی آینده مردم صورت گیرد و این همان چیزی است كه رهبری از آن ترس و واهمه دارد.

۱۳۸۶/۱۱/۱۵

سخن روز ـ5

سايت نوروز:
مصطفی پورمحمدی وزیر كشور، رسما اعلام كرده كه تعداد 35 میليون تعرفه اخذ رأی برای چاپ پیش‌بینی شده است، عليرضا افشار رئیس ستاد انتخابات كشور روز یكشنبه این رقم را 55 میلیون تعرفه عنوان كرد. بالاخره تعداد تعرفه‌های رأی چقدر است؟

حاشيه‌نويس: عجب سئوال بی‌خودی؟
از زمانِ خبرگان در دور اوّل تا الان
سنت اين شد رأی‌ها باشند کلان

زهرا شجاعی:
اصلاح‌طلبان تنها در انتخابات رقابتی، آزاد و سالم شركت می‌كنند.

حاشيه‌نويس:
گُل به جمالت آبجی؛ ای اولين مشارکتی شجاع!

سرلشکر فيروزآبادی:
احمدی‌نژاد الگوی مسئولين نظام است.

حاشيه‌نشين:
و همينطور فرزند خلف نظام!

صفدر حسينی:
اصلاح‌طلبان تنها در 90 حوزه امکان رقابت دارند.

حاشيه‌نويس:
از اين بهتر؟ 90 که عدد مطلوب‌شان است. آن‌هايی که در زندگی سياسی خود نشان داده‌اند تنها در دقيقه 90 مشورت می‌کنند؛ در دقيقه 90 تصميم می‌گيرند؛ يا در دقيقه 90 تغيير مواضع می‌دهند؛ بايد خيلی هم شاکر باشند.

۱۳۸۶/۱۱/۱۴

سخن روز ـ4

حجاريان:
در ايران، گمان می‌کنم که ما راه درازتری در پيش داريم تا به حداقل‌هايی از دموکراسی مطلوب برسيم.

حاشيه‌نويس:
اگر تفکر تئوريسين‌ها، مديران، کارگزارن، رهبران‌ نسل آينده، مشابه تفکر گردانندگان کنونی امور کشوری باشند؛ شايد به‌اندازه سه‌هزار سال!

علوی‌تبار:
انقلاب وقتی رُخ داد که امکان اصلاح رد شد.

حاشيه‌نويس:
عکس قضيه نيز صادق است: اصلاحات [در سال 76] زمانی در ايران طرح گرديد که انقلاب امام، با بن‌بست روبه‌رو شد!

علی‌رضا رجايی:
زمان پايان منازعات همه جانبه [در ايران]، وقتي خواهد بود که دو ساحت «جمهوری» و «اسلامی» به وحدت و اتحاد ارگانيک دست يابند و در يک گذار ديالکتيکی تبديل به يک ساحت واحد شوند.

حاشيه‌نويس:
عجب فکر بکری! اين «ساخت واحد» يعنی جمهوری اسهالی. الان فهميدم چرا جوانان تعدادی از اصلاح‌طلبان را «اسهال‌طلبان» خطاب می‌کنند!

محمدجواد غلام‌رضاکاشی:
انقلاب اسلامی يک محصول حاشيه‌يی بود که کمترين تاثير را از متن دنيای مدرن کسب کرده بود.

حاشيه‌نويس:
عين نام جنابعالی! به‌همين دليل در تداوم خود ... به همت امثال شما، اصالت خويش را در تبديل ايران به حاشيه‌ی جهانی، هم‌چنان حفظ کرده‌است.

۱۳۸۶/۱۱/۱۳

سخن روز ـ3

نوه امام:
اکنون شرايط به گونه‌يی است که اسلحه‌ها به سمت نيروهای خودی نشانه رفته است.

حاشيه‌نويس:
تا چند سال ديگر می‌فهمی که نيش عقرب، نه از ره کين است، بل‌که مقتضای طبيعت‌اش اين است!

خاتمی:
حضوری که هيچ نامزدی نداشته باشيم بی‌معناست!

حاشيه‌نويس:
در انتخابات پيشين، وقتی گروهی از مردم ايران حرف امروز خاتمی را می‌زدند؛ انواع برچسب‌ها را به برپيشانی‌شان می‌چسباندند. اما، حالا زمانه برگشت و به خاتمی بايد گفت: برادر حق با شماست!

محمدرضا تاجيک:
عده‌ای هر روز و هر لحظه دامن مهرورزي و عدالت‌شان کوتاه و کوتاه‌تر مي شود

حاشيه‌نويس:
برادر! دامن کوتاه، خودش نشانه‌ی مهرورزی است.

محمد ابطحی:
اکثريت قاطع مجلس آينده انتخاب شد.

حاشيه‌نويس:
اگر چنين است، پس چرا مردم را به شرکت در انتخابات تشويق می‌کنی؟

بايگانی وبلاگ