۱۳۸۸/۱۲/۱۱

ريگی در کفش دستگيرکنندگان ريگی

1 ـ ظهر سه‌شنبه، 4 اسفندماه 1388، جمهوری اسلامی خبر دستگيری ريگی را منتشر می‌کند.
2 ـ عصر همان روز [يک ساعت و چهل دقيقه بعد از اعلام خبر]، از قول وزير کشور می‌نويسند که عبدالمالک ريگی در خارج از خاک ايران بازداشت شد.
3 ـ شامگاه همين روز، وزرات اطلاعات گزارش متفاوتی را در اين مورد انتشار می‌دهد. هم اطلاعيه وزارت اطلاعات و هم مصاحبه تلويزيونی وزير اطلاعات حاکی از آن است که: «آقای ریگی با یک هواپیمای شرکت هواپیمایی قرقیز از دوبی عازم بیشکک، پایتخت قرقیزستان بود، اما هواپیماهای جنگنده ایرانی این هواپیما را هنگام عبور از حریم هوایی ایران وادار به فرود کردند و پس از دستگیری آقای ریگی و یکی دیگر از اعضای ارشد جندالله، به هواپیما و سایر مسافران آن اجازه دادند به مسیر خود ادامه دهد».
4ـ شرکت هواپيمايی قرقيز، عصر همين روز با صدور اطلاعيه‌ای، موضوع فرود اجباری در خاک ايران و دستگيری دو تن از سرنشينان را توسط مقامات امنيتی ايران تأييد می‌کند.
5 ـ روز چهارشنبه 5 اسفندماه، سفير کشور پاکستان در تهران، در پاسخ به پرسش خبرنگاران در اين زمينه گفت: «کشور پاکستان نقش مهمی در اين ماجرا داشت».
6 ـ روز دوشنبه دهم اسفندماه، وزارت خارجه قرقيزستان با صدور اطلاعيه‌ای خبر می‌دهد که هيچ‌يک از مسافران شرکت هواپيمايی قرقيز، در خاک ايران دستگير نشده‌اند.
7 ـ روز سه‌شنبه 11 اسفندماه، آقای مهمان‌پرست در پاسخ به اطلاعيه وزارت خارجه قرقيزستان می‌گويد: «شواهدی در دست است که نشان می‌دهد عبدالمالک ریگی در هواپیمای مسافربری قرقیز بازداشت شده است».
8 ـ روز... اين ماجرا هنوز دنباله دارد. چرا؟ به اين دليل ساده که چند منبع غيرموثق [که معمولاً خبرهای موثقی را منتشر می‌نمايند] گفته‌اند: «سه تا پنج روز قبل ازعلنی شدن ماجرا، نيروهای امنيتی پاکستان عبدالمالک ريگی را در مرز ايران تحويل مقامات امنيتی ايران می‌دهند... دولت ايران با شرکت هواپيمايی قرقيز به توافق ميرسند تا در قبال دريافت مبلغی، شرکت هواپيمايی قرقيز رسماً به موضوع دستگيری دو تن از مسافران در خاک ايران اشاره کند. اما گويا اطلاعيه شرکت هواپيمايی قرقيز، اعتراض خلبانان و مهمان‌داران هواپيما را بدنبال داشت و آن‌ها تهديد به افشاگری کرده‌اند. وزارت خارجه قرقيزستان نيز با تکذيب خبر دستگيری دو تن از مسافران، ظاهراً می‌خواهد به افکار عمومی جهان بفهماند که در اين تبانی، وزارت خارجه بی‌اطلاع بود و هيچ نقشی نداشت.

هیچ نظری موجود نیست:

بايگانی وبلاگ